Wie is Linda

even voorstellen

Linda is de oprichtster van het ZANGHAUS. Wanneer je een afspraak boekt, krijg je les van haar.

  • Linda is geboren in Heeze. Haar vader is heel veel, onder andere muziekliefhebber, audiofiel en DJ. Als kind hoorde Linda al veel muziek van veel verschillende genres. Het grootste aandeel was blues. Haar moeder werkte destijds bij de zaal waar haar vader werkte als DJ. Ze is zeer creatief, ondernemend en heeft vaak snel inzicht over het geheel van een situatie. Haar ouders gingen vaak naar muziekfestivals en namen uiteindelijk Linda mee. Tevens zat haar vader in de organisatie van een festival en bezocht daarvoor veel bands om een programmering te kunnen maken. Je kunt al raden wie er vaak meeging. Je kunt dus wel zeggen dat Linda al van jongs af aan omringt was door (live-)muziek en muzikanten. 
  • Ze woont met haar man in Tilburg. Samen spelen ze in dezelfde band (Lapa Loca), waar ze elkaar ontmoet hebben. Ze zijn onafscheidelijk en delen de passie voor ondernemen. Ze zitten nooit stil en zorgen graag voor beweging in hun omgeving door van alles te organiseren.

linda en zingen

Als kind begint Linda met vioolles en pianoles bij de muziekschool. Op de dag van een uitvoering luistert ze vol verwondering naar een leerling die zangles heeft bij dezelfde muziekschool. Haar moeder vraagt haar of ze misschien op zangles wil. Maar nee, dat durfde ze niet. Wel start ze met het spelen van gitaar.

Later op de middelbare school heeft een vriendin zangles en dat triggert haar weer. Ze besluit om met een andere vriendin op zangles te gaan bij Hella Hertogs. Bij Hella vindt ze alles wat ze nodig heeft. Niet alleen zingen, maar ze kan ook meedraaien in verschillende muziekprojecten als zangeres, begeleidster of organisator. Tot op de dag van vandaag blijft ze verbonden met Hella. Ze wisselen kennis uit en delen ze een hechte vriendschap.

Na een paar jaar zangles spreid ze haar vleugels en start ze als zangeres in verschillende bands en projecten. Waaronder haar eigen Linda Kessels Band, Wish we were pink (Pink Floyd tribute) en Handsome Willy & the leftovers (covers). Sinds 2017 staat ze te 'shinen' bij Lapa Loca (rhythm&roots). Lapa loca heeft inmiddels 2 tributes op haar naam staan: 'Aretha plays the blues' (Aretha Franklin) en 'Lapa loca plays Clapton' (Eric Clapton).

Linda’s passie om bezig te zijn met mensen en muziek blijft groeien. Muziek maken is voor haar een middel om te uiten en te groeien. Zingen in bands, muziek maken met elkaar, heeft haar gebracht waar ze nu is.

In de tussentijd studeerd ze af als logopedist en tijdens haar opleiding heeft ze zich gespecialiseerd in zangtechniek en de stem. Tijdens deze opleiding is ze begonnen met het geven van zanglessen. Vanaf 2008 richt ze haar bedrijfje 'Linda Kessels Zang' op en start ze haar praktijk voor zangles en stemcoaching. Later studeert ze aan de Rockacademie.

van zingen tot zanghaus

Al snel wordt duidelijk dat ze veel meer doet dan enkel zangles geven.

Er zit zoveel in een stem, een klank, een mens. Het is iets magisch, wanneer je luistert naar een stem. Bezig zijn met klank is een van de meest overkoepelende verhelderende raadgevers. 

Constant is ze op zoek naar ruimte voor ontwikkeling. Jaar na jaar groeit samen met haar leerlingen naar steeds meer verdieping. De beginselen van een concept als het ZANGHAUS zijn al merkbaar. In 2022 is het dan zover. 'Linda Kessels Zang' maakt plaats voor het 'ZANGHAUS'.

De lesruimte en de lesmethode

Zolang als Linda les geeft, is ze bezig met het creëren van een geschikte (les)ruimte en haar visie en manier van lesgeven te gieten in een vorm.

  1. Het hebben van een geschikte lesruimte
    Enerzijds is het deze virtuele lesruimte, het ZANGHAUS. Anderzijds is dat de ruimte waarin lessen en workshops gegeven worden. Aan de ruimte is veel aandacht besteed. Er staat niets in waar niet over na gedacht is. Alles wat je in de lesruimte ziet en voelt is in dienst van dat waar we mee bezig zijn: ZINGEN!
  2. Manier van lesruimte gieten in een lesvorm
    Het zien van het geheel, overkoepelende inzichten, volgen van een pad. Er is al veel gepasseerd voordat de ZANGHAUS lesmethode hier uit voortvloeide. En daar is het dan ineens! Lees meer en ga naar 'info lesmethode'